За всичките години практика и работа с клиенти по тази тема, мога да обобщя до момента. Депресията много бързо се повлиява и изчезва с ТетаХилинг, но само и единствено, когато:

1. Човекът иска да се освободи от нея. Когато реши да се погрижи първо за себе си.
Депресията е състояние на ума, не е болест. Обикновено тези хора непрекъснато са с нос в работата и живота на другите /деца, роднини, съседи, приятели, правителство и т.н/ всички други са виновни, нищо не зависи от тях самите, не виждат никакъв изход и се изтощават допълнително от чувството на безсилие. Има и по-редки случаи, когато е причинена само от тежки метали и няма гореописаните причини, но съм срещала изключително рядко такъв случай.

2. Ако приема медикаменти е необходимо допълнително посещение при лекуващия лекар, тъй като освобождавайки емоциите/тежките метали, причиняващи депресията, се променя и дозата на медикаментите. Изключително важно е, но повечето хора неглижират тази необходимост и си берат последствията, отново прехвърляйки вина на някой друг.

3. Се научи сам да постига Тета мозъчна вълна в будно състояние, при което се отделя серотонин по естествен път. Това автоматично води до промяна в степента на депресия и подобрение на общото физическо състояние, подобрява се сънят, просветва хоризонта и се задействат естествените способности за самолечение. Най-препоръчваното от мен.
Статистическите ми данни сочат, че тези, които се научиха да постига и пребивават в Тета мозъчна вълна в будно състояние, по няколко пъти на ден се сбогуваха с депресията много бързо.

4. Спре съзнателно да общува с други депресивни около него. Подобното привлича подобното и взаимно се подхранват с негативни мисли, оплаквания и т.н.

5. Се обогатява с някакъв нов вид дейност

6. Постави си цели, които да следва и изпълнява

Изпълнено всичко това обикновено идва нуждата да се вземат решения, свързани със способността да се направи личен избор, който да уважи и повиши качеството на живот и личното достойнство. За което вече сме работили в сесията и човекът може да направи следващата крачка.