fbpx

Съжалението е едно от най-често изпитваните емоции. Чувството на съжаление обикновено идва, когато се връщаме назад към миналото поведение и решения, свързани с всяка област от живота и вярвайки, че може да сме имали по-добър резултат, ако е направен различен избор.
Когато съжалява, човек преживява и други свързани със съжалението негативни емоции като вина, разочарование, самообвинение, самоунищожение и осъждане, критика и др.
Въпреки това е много обичайно нашето съзнание и подсъзнание да се придържат към негативната енергия на съжаление, като напомняне за по-добри решения в бъдеще.
Също, съжалението може да се превърне в голям мотиватор, за да имаме по-добро чувство за отговорност, отчетност и можем да потвърдим, че предприемаме правилните стъпки за действие към целите, които желаем да постигнем.
Защо да се освобождаваме от съжалението?
Защото пречи на проявлението!
Когато се придържаме към енергията на съжаление се придържаме към всички негативни емоции, свързани с него, които ни държат в миналото. Когато енергията ни стои в миналото, ще стане много трудно да се движим напред в живота, да присъстваме в момента и да проявяваме за бъдещето.
Освобождаването от съжаление е много важен аспект на растежа и напредъка. С ThetaHealing и работата с убежденията, освобождаването от съжаление може да бъде много лесно и бързо:
Като се върнете към нещото в миналото, за което съжалявате, разберете защо е трябвало да се случи, какво сте научили от него и как ви е помогнало да растете. Това ще ви доведе до по-добро разбиране на живота ви и ще ви позволи лесно да освободите миналото и енергията на съжаление.
Животът ни е сега и миналото не би трябвало да има никаква власт над нас. Повишава се осъзнатостта, усилват се естествените ни способности за самовъзстановяване и създаване на собствена реалност.