fbpx

Едно от най-често срещаното оплакване при моите клиенти е болка в гърба. На различни места – плешки, рамене, гръбнак, опашка или просто скован, замръзнал гръб, пукащи и хрущящи стави.

Ще разгледам най-общо 5 възможни причини за болките в гърба от гледна точка на МАТ сесия:

  1. Гняв. Болката се явява следствие на дълго време таени негативни емоции, които се проявяват като гняв и негодувание. Пради тази причина болкоуспокояващите са междинно решение и действат до време. Освобождавайки гнева, болката си заминава.
  2. Болката може да е хронична, от инцидент, от нараняване, от хирургическа намеса. Също може да е болка от предишен инцидент или нараняване, който отдавна е преминал, но се е активирала сега от подобни предишни обстоятелства.
  3. Болката може да е в резултат от конфликт в ценностите или казано “аз искам, но не ми позволяват”. Най-разпространеният конфликт е когато другите не оценяват мнението ти. Това поражда вътрешно негодувание и така кръгът се затваря.
  4. Болката може да е “привзета” подсъзнателно от наш близък или човек близък до нашето обкръжение. Тогава зад нея не стои потиснат гняв и много бързо изчезва след МАТ сесия.
  5. Болката може да е пренесена травма от предците. Много силен техен стрес или гняв се запаметява в ДНК линията и се проявява в човека като болка.

Искаш ли да се научиш как можеш да работиш с болката?

Искаш ли да можеш много бързо да откриваш причините за болест или емоционален стрес, страх и безпокойство?

Искаш ли да повишиш твоята квалификация на терапевт?

Искаш ли да се развиваш професионално като МАТ практик?

Свържи се с нас тук.